Морските курорти в Турция – идеални за лятна почивка

Морските курорти в Турция – идеални за лятна почивка

Екскурзия или почивка в Турция може да предложи онзи морски чар, на който трудно бихте могли да се натъкнете на друго място. Независимо дали сте любители на водните спортове или просто на симпатичното мързелуване на фона на топлите морски пясъци, това е място, което ще осигури всичко онова, което търсите от почивката си.

Когато морето е в кръвта ви трудно бихте могли да издържите да не отдадете почивката си именно на него. А точно това можете да откриете в Турция. Страната предлага множество летни курорти, които предоставят на своите гости неповторими изживявания, водни спортове, безсънни топли вечери в едни от най-популярните нощни клубове и още много и много.

Бодрум

Най-западно разположеният морски курорт на Турция предлага всичко свое на гостите си. А това са забавления в нощните клубове за всички онези, които не искат да прекарат ваканцията си в сън, безкрайни плажове и топли морски води за любителите на плуването, водните спортове и събирането на тен, както и още редица впечатляващи изкушения, на които никой не би могъл да устои.

Тук по-любопитните могат да се срещнат с едни от най-добре запазените исторически и археологически артефакти в света. Древната история на града е запазила тайните на миналото – гробницата на цар Мавзол, наречена още Мавзолеят на Хеликарнас, който е едно от Седемте чудеса на Античния свят, Бодрумската крепост, издигната от рицари през 1402г., превърната днес в Музей на подводната археология и много други исторически ценности.

В същото време Бодрум предлага и изкушения за всички онези, които държат да прекарат почивката си в Турция по незабравим и забавен начин.

Белек

Перфектното и топло отношение във всеки хотел тук ще ви впечатли със сигурност. Лесно ще изберете вашето перфектно място за отсядане, тъй като градът е „горещата точка“ в туристическите изживявания. Ако искате да си починете от плажа и морето можете да поиграете голф на едни от най-добрите игрища, на които можете да попаднете.

Районът е богат и на множество минерални извори, които предлагат допълнителни възможности за качествена почивка.

Йолюдениз

Наречен още Синята лагуна, тук може би ще направите едни от най-добрите си и красиви снимки, които ще заслужат почетното си място във фотоалбума ви с пътешествия. Искрящо сини тюркоазени води, златисти и топли пясъци, а районът предлага повече от три километра дълга плажна ивица, достойна за описание на рая!

Въпреки, че това е един от най-популярните летни курорти на Турция, тук ще изкарате далеч по-спокойни дни, тъй като лагуната е защитен национален природен резерват и строежът на хотели и други подобни сгради е строго забранен. Дори да е така, където и да отседнете ще се насладите на перфектното обслужване, страхотната и автентична местна храна и уникален климат за лятната си почивка.

Любителите на адреналина и морските спортове могат да се насладят на парапланеризъм, гмуркане, уиндсърф и водни ски.

Ние от Voyageltd.com съветваме горещо да се отдадете на изживяването, с което се срещате в морските курорти на Турция и със сигурност ще бъдете удовлетворени от лятната си почивка в някое от тези места.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *