Как да почистим безопасно компютърния екран

Как да почистим безопасно компютърния екран

В  случай, че сте абсолютните фенове на компютрите и държите хигиената около любимото ви устройство да бъде на абсолютно ниво, вероятно често ви се иска да имате вълшебна пръчка, с която да почиствате за секунда замърсената повърхност на устройството.

Отчаянието, което можете да изпитате в лицето на пред предизвикателството да почистите праха и петната у дома и които се появяват незнайно откъде по екрана на компютъра ви може да бъде сломено с няколко доста добри идеи, които да ви улеснят в почистването и да предотвратят следващо изцапване.

Какво е нужно за да почистим екрана

Голяма част от нужните ви за целта препарати могат да бъдат открити в търговската мрежа и специализираните за това магазини. Първото важно нещо, което не трябва да забравяте е, че почистването на монитора трябва да се прави разбира се в изключен режим на устройството. Така ще можете да почистите доста по-добре и по-спокойно устройството и да наблегнете на сериозно изцапаните места по дисплея.

Използвайте мека кърпа, като с нея премахнете първо праха, който често се събира по повърхността. Това се случва с внимателни кръгови движения. Не прилагайте твърде много сила, тъй като прахът е абразивен и може да надраска монитора. В случай, че ви се иска да приключите по-бързо с тази задача, изберете по-голям размер кърпа. Така ще успеете да обхванете и по-голям обсег на почистването. Това ще ви помогне и да избегнете оставането на следи и ивици.

Микрофибърът е една от материите, които са напълно подходящи за тази задача. Можете да използвате и ненужна стара памучна тениска, памучна носна кърпичка и други подобни средства.

Не трябва да забравяте, че е по-добре да не използвате хартиени кърпи, тъй като понякога те могат да бъдат достатъчно абразивни, за да надраскат нежната повърхност на компютърния екран. След това можете да използвате и почистващ препарат. Той задължително не трябва да бъде напръскван директно върху екрана на компютъра.

Но бъдете спокойни. Така няма да има останали ивици влага, които да проникнат в устройството и да го повредят, по-добрият вариант е да приложите почистващия агент с помощта на мека кърпа. След няколко леки кръгови движения вероятно ще сте се справили с остатъците от мръсотията по дисплея на компютъра.

В случай, че има по-упорити петна не прилагайте натиск, а просто повторете процедурата колкото пъти е нужно. А в случай, че останат следи от влагата, просто подсушете със суха и мека кърпа.

  • Изсъхването е също важен момент. За да сте сигурни, че няма да повредите по някакъв начин устройството, е добре подсушете третираната повърхност на дисплея. Най-важното е да не пристъпвате към използване на електрически уреди, които изсушават, като сешоар например. По този начин има голям риск да повредите екрана на компютъра.
  • Натурален метод. Има начини сами да си направите почистващ препарат за екрана на компютъра и лаптоп-а. За целта е нужна чиста вода (но не и минерална), най-добре дестилирана. Прибавете почистващ разтвор към нея и натопете мека кърпа леко в разтвора, след което почистете монитора по познатия внимателен начин.

Някои приготвят такъв тип разтвор с вода и бял оцет, но за да сте по-спокойни, по-добрият вариант е да се доверите на конкретния препарат. Използвайки такъв готов вариант на почистващ агент за екрани е най-безопасният и бърз начин да почистите дисплея на компютъра си. Избирайте предпазливо и винаги обръщайте внимание на съдържанието на етикета и предназначението на конкретния почистващ препарат за екрани.

За по-прецизните в търговската мрежа се предлагат също и пълен комплект за почиствпочиане на екрани на компютри и лаптоп-и. Те включват флакон от конкретния почистващ препарат, както и подходяща кърпа, предназначена точно за тези цели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *