Японска стена в интериора

Японска стена в интериора

Загадъчният Изток винаги привлича вниманието на европейците. Интересът е насочен не само към културните ценности, но и към своеобразния и интересен дизайн в интериора. Щорите тип японска стена бързо придобиват популярност благодарение на своята функционалност. Когато сте наясно с многообразните решения за оформяне на помещението, изборът на оптималния вариант е лесен.

Плътни или полупрозрачни, едноцветни или с лаконични рисунки, японската стена създава в стаята спокойствие и комфорт. Липсата на обичайните драперии и гънки се оценя от привържениците на минимализма. Те се състоят от няколко абсолютно гладки платна. Техният брой варира от две до пет, което позволява да се създадат различни стилове в интериора. Преместването им по равнината на прозореца се осъществява от горни водачи.

Конструкцията на японска стена е еднаква с тази на вертикалните щори, без функцията на завъртване. Може да се ползва както ръчно управление, така и електронно. В същото време отделните платна могат да останат на едно и също място, като допринасят за необходимата степен на засенчване.

Спектърът на приложение на тази функционална конструкция е широк.Традиционно се използват за декориране на прозорците, но се използват и като преграда за зониране на пространството. Актуални са за всяко помещение – гостна, спалня, кухня, офис. Най-красиво японските щори изглеждат на големи и панорамни прозорци. С внимание и усет те могат много добре да се включат и в малка стая.

Предлагат се в различна щирочина, което осигурява възможност да направите своя избор за различни размери прозорци. Изборът на две широки платна или пет тесни зависи от интериора в помещението.

Идеално гладката повърхност на японска стена се достига по различни начини. Леките и тънки тъкани се оформят с фина рамка, а за тези от плътна материя е достатъчна само тежест в долния край. Специално импрегниране на материята също допринася за постигането на плоска повърхност без бръчки и гънки.

За изработката се използват само естествени тъкани. Освен текстил, се използват и други материали от естествен произход – юта, плътна оризова хартия, бамбукови плоскости, слама. Отначало се предлагат само едноцветни щори и с практична насоченост. Сега за оформяне на различните видове интериор се предлагат разнообразни модели японска стена. За да си доставите удоволствие от красота, може да разгледате раличните предложения в интернет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *