Разнообразието на акустичните панели

Разнообразието на акустичните панели

Акустичните панели са направени от различни материали. С много добри качества се отличават тези, които са направени от МДФ и завършени с фурнир от естествена дървесина от ценни дървесни видове. Техни отличителни особености са: екологична чистота, достигната с прилагането на специални технологии на залепване на слоевете, при които не се използват вредни фенолформалдехидни смоли. Даже при високи температури тези панели не отделят в атмосферата вредни изпарения.

Освен това акустичните панели са трайни. Използването на специални антисептични и инсектицидни препарати ги прави устойчиви към въздействието на дървоядни насекоми и гъбни заболявания. Разнообразието от цветове позволява да се направи подходящия избор за всеки интериор. Строг дъб, весел орех или нежен бор – изборът зависи само от вас.

Предлагат различни серии панели – с диагонална или квадратна перфорация, и такива, на които формата на перфорация се изменя в едното платно. Във всяка серия са представени панели, имащи различен диаметър на перфорация и различно разстояние между самите отвори. Това позволява да се изберат именно тези видове, които най-добре подчертават чистотата на звука в помещението.
Акустичните панели се изработват само със съвременно оборудване и прилагане на нови технологии. За работата се наема високо квалифициран персонал, способен да произведе продукция само с високо качество. Всяка фирма се придържа към това за производството на всякакви видове изделия за звукоизолация.

На пазара за строителни материали могат да се намерят панели за звукоизолация с различна дебелина – от 5 до 100 мм. Изборът на дебелината трябва да е съобразен с правилото колкото по-високо е нивото на шума, толкова трябва да е дебелината на шумоизолацията. Трябва да се отчита и плътността – материал с ниска плътност може да пропуска звука. Акустичните панели не изискват никакви особени условия на използване и срока на ползване е много голям, т.е. като монтирате такава шумоизолация вие ще забравите за дразнещите звукове веднъж за винаги.

С особена популярност акустичните панели се ползват в помещенията на учебните аудитории, театри, кинотеатри и други подобни. До неотдавна тези материали се използваха само за монтиране на окачени тавани. Те притежават добри звукоизолационни характеристики. За осигуряване на добър звук в помещението в сегашно време започнаха да се използват и стенни панелите за звукоизолация.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *