Правила за безопасност при ремонт на покрива

Правила за безопасност при ремонт на покрива

Покривът е защита на вашия дом и да се следи за неговото състояние е само ваша задача. В живота има много моменти, които могат да го повредят, например, хвърлен камък. Повреди по покривното покритие могат да настъпят не само в резултат на механично въздействие, но и преминал срок на експлоатация и това е свързано с ремонт на покрива. Такава важна работа следва да се направи по правилен начин и с подходящите материали, които се съчетават и имат еднакъв срок на ползване.

Всички строителни процеси са свързани с някои рискове, за това не е излишно да си припомним някои правила за техниката на безопасност, знанието на които спасява човешкия живот. Страх от височина – това е първата причина да наемете професионална бригада за ремонт на покрива. Ако вие не се страхувате от височините и решавате сами да се заемете с ремонта на покривното покритие, добре е сами да се пазите.

Не правете нищо по покрива в лошо време и когато духа силен вятър. Повишената влажност на въздуха създава опасност от плъзгане по мокрите керемиди. Силният вятър може да отнесе покрива далече извън пределите на двора и да нанесе щети на съседите.

Дрехите трябва да са удобни, а не да затрудняват движението ви. Обувките да са с не плъзгаща подметка за да ви предпазят от нежелано приземяване. При себе си работникът трябва да има монтажен колан с надеждно обезопасително въже, закрепено към стабилна конструкция. При ремонт на покрива трябва да се избира подходяща стълба, така че да остава допълнителна дължина. Разполагането на стълбата да става колкото е възможно към централния скат, защото ако се намира в края има възможност от падане.

Всички ремонтни дейности трябва да се правят със сигурен помагач. Допълнителният работник може да ви подава необходимите материали и инструменти. За помощ може да потърсите приятел или съседа. При ремонт на покрива с голям наклон е необходимо да използвате специална стълба със скоби, благодарение на които тя може да се прилепва към всеки ръб.

При ремонт на покрива винаги има рисков фактор. Например, при сваляне на покрива на многоетажна сграда. В този случай не рискувайте, а потърсете професионалисти в тази дейност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *