ПВЦ дограма – правилната посока за дома ви

ПВЦ дограма – правилната посока за дома ви

Когато се стигне до слагане на дограма в апартамента, започват да изникват куп въпроси. Най-често домакинствата се чудят какви профили да изберат и на коя фирма да гласуват доверието си. Търсенето на дървени дограми отстъпи пред интереса към алуминиевата и особено PVC дограмата, които са далеч по-търсени от дървото.

Ако искаме да купим качествена дървена дограма, то трябва да приготвим голяма сума пари, а също така да сме готови за сериозна поддръжка. Боята на дървото трябва да бъде освежавана през една година, а почистването на прозорците е доста трудно. Ето защо изборът на клиентите е ПВЦ дограма с повече камери, която да осигури енергийна ефективност за дома и шумоизолация за вашето максимално спокойствие.

С какво се различава алуминиевата дограма от ПВЦ профилите?

Що се касае до алуминиевата дограма тя има куп особености и за това отстъпва пред поливинилхлорида. Алуминиевите профили от т.нар. студена серия се използват основно в промишлени сгради, които нямат голяма нужда от топлоизолация. Разбира се, съвременните дограми от топлата серия с прекъснат термомост осигуряват пълноценно топлоизолиране, но те държат високи цени.

И така варианта пред потреблението остава качествената PVC дограма и нейното положително въздействие върху дома ви. При модерното строителство в проектите на сградите влизат и пластмасовите профили, които ще красят жилището ви и ще го направят топло и уютно. Изискванията за енергийна ефективност днес са много големи и точно това дава повод за монтаж на PVC дограма.

Чистенето и поддържането на ПВЦ дограмата, не е никак трудно и това е още една причина да ги монтираме в апартамента или къщата си. Всичко, което ви трябва за да блесне дограмата е препарат за прозорци и хубава кърпа, а останалото е свободно време. Процедурата по почистване включва и употребата на вода, като няма смисъл от боядисване или друг тип поддръжка.

В заключение

Препоръчваме ви да поръчате дограма от фирма, която има опит зад себе си и няма да ви подведе. Търсете коректните търговци на пазара, за да получите доставка, качествен монтаж и не на последно място дългосрочна гаранция за продукта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *