7-те основи на сугестопедията

7-те основи на сугестопедията

Системата за изучаване на чужди езици по метода Сугестопедия се радва на огромен успех сред хора от всякакви възрасти. Тя е определяна като най-ефикасния и бърз начин за научаване на нов език, като обемът на заучени думи, изрази и граматика.

Този метод, на който вече се припистват едва ли не свръхестествени възможности, всъщност е базиран на седем много прости правила, които много точно и ясно изразяват неговата ефикасност.

1. Вдъхновението

На пръв поглед това е нещо, за което никой няма да се сети, но всъщност вдъхновението играе фундаментална роля. То е много една изключително изящна и деликатна честота на енергията, като именно това е подстрекаващата основа, която тласка към действие.

2. Любов

За да научите един език е необходима много любов. Трябва да сте изпълнение с нея и да я чувствате с всяка клетка на тялото си. Почувствайки любов към културата и към страната като цяло, вие ще сте много по-мобилизирани да научите самия език.

3. Изкуство

С цел по-висока ефикасност в процеса на преподаване, организаторите на курса по обучение на английски по метода сугестопедия се стремят да създадат една изключителна среда, в която обстановвата да е доминирана от класическа музика, а обучаващите се да са оградени от уникални картини и други произведения на изкуството.

4. Истории

Вместо да се налага да учите само отделни думи и изрази, по метода сугестопедия ще ви бъде представвена цяла история, която има развлекателен характер. Тя ще ви позволи да запаметите без проблем много повече думи, така че ефективността е гарантирана.

5. По-ефективно преподаване и повече усвоен материал

Много често се стига до там, че да останете смаяни от много по-големия обем думи и изрази, които ще научите. Става дума за разлика възлизаща на 5 пъти повече, като това ще ви направи изключително ефективни в процеса на обучение.

6. Свобода

При този метод на обучение разполагате с изключителна свобода. Нищо не е задължително и нищо не е забранено, така че можете сами да решите и да прежените какво ще е отношението ви към процеса на обучение. Няма да имате домашна работа, няка да е изтощаващо и изнервящо.

7. Съотношението

Съотношението между работа и почивка трябва да се организира много точно и прецизно за да се получи числото 0,618, което е идеалното съотношение между активност и сън. Смята се, че всеки един средностатистически човек може да се превърне в истински шампион, защото честата кратка смяна на почивка с бодърстване и работа е изключително ефикасно. Това ще позволи многократно по-добри резултати отколкото, ако сте се напънали да поработите максимално.