Как да се сдобием с невероятни вежди

Как да се сдобием с невероятни вежди

Всяка жена мечтае да има прекрасни, очертани и оформени вежди. Те са един от първите детайли, които се забелязват във всяко женско лице. Веждите подчертават емоцията и чертите на лицето на всяка една жена, като придават завършен и естетически профил и излъчване. Но не всяка жена се ражда с идеално оформени и подчертани вежди, на които всички да завиждат. Тук идва моментът, в който се налага да се прибегне до помощни средства като молив за вежди. Но както и при другите гримове и тук си имам правила, които трябва да спазвате, за да се сдобиете с невероятни вежди.

Първото правило, което е добре да спазвате, е да изберете подходящ цвят молив за вежди. Ако имате светъл косъм, прибегнете към кафявото. Този цвят идеално ще подчертае вашите вежди и ще ги направи забележими, като няма да изглежда натрапчиво, особено ако сте с по-светла кожа.

Вземете под внимание, че моливите за вежди могат много лесно да се размажат или разтекат. Дамите с по-мазна кожа трябва да внимават или да фиксират предварително молива, особено ако ползват някой по-евтин модел. Съвременните професионални козметични компании вече предлагат водоустойчиви моливи за вежди, които ще издържат дори най-силния дъжд и влажност.

При оформянето на вашите вежди е задължително да обърнете внимание на това колко дълъг е вашия косъм. По-дългите вежди са изключително трудни за фиксиране и подчертаване, а за оформяне да не говорим. Тук идва момента, в който може да прибегнете до малките, но много полезни трикове, като например да използвате пияна за коса. Напръскайте малко от нея върху веждите си и ги фиксирайте, след което с помощта на молив за вежди ги подчертайте и дооформете. Това би ви осигурило перфектна форма в продължение на целия ден.

Добър съвет е заедно с вашия молив за вежди да си купите и специална четка за вежди, с която да може да ги фиксирате преди да нанесете молива за вежди.

 

Перфектният цвят за веждите ми


Едно от най-важните неща, за да имате перфектни вежди, за които всички биха ви завидяли е цветът на молива за вежди, който използвате. Когато избирате перфектния цвят за вежди е добре да съобразите няколко фактора. Първото винаги подберете цвят молив за вежди, който е близък до кожата ви и не повече от един до два нюанса по-тъмен. Второто нещо, което трябва да вземете под внимание е цвета на вашия косъм. Правилото е същото – не повече от един, два тона по-тъмен цвят. Средното положение винаги е правилен избор! Спазвайки тези елементарни правила ще се радвате на перфектни и красиви вежди, които ще придават баланс и ще подчертават пропорциите на вашето лице.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *