Плотове за маси – 3 съвета как да ги изберем

Плотове за маси – 3 съвета как да ги изберем

Масата е важна мебел за всеки дом. Освен, че това е мястото, където се храните, то тя изпълнява още ролята на събирателен пункт. В тази статия една от основните ни цели е да ви изложим 3 изключително важни съвета, относно избора на маси и дървени плотове за маси.

Форма на масата

Дървени плотове за маса от Metaxakis БългарияСред най-разпространените форми на маса, са правоъгълните или кръгли. Правоъгълната е подходяща най-вече за по-големите помещения. Тя няма да заема излишно място и също така ще излъчва елегантност, посредством правите си линии. Освен тези форми, можете да срещнете още асиметрични, овални или квадратни. Те, за разлика от първите две, са най-малко предпочитани.

Кръглата мебел е подходяща за по-малките помещения. Тя има свойството да излъчва уют. Подходяща е най-вече за скандинавския стил на обзавеждане. Не заема излишно място и предразполага на трапезата да се съберат повече от четирима души, без да заема допълнителна площ.

Плотове за маса – какъв материал е най-подходящ

В зависимост от стила, на който сте наблегнали при обзавеждането на жилището си, то следва да изберете вида на материала, от който да бъде изработен плота на масата. Най-често срещани са дървени, стъклени или метални. В случай, че интериорът във вашия дом принадлежи към модерния стил на обзавеждане, то съветваме ви автоматично да изключите от списъка си масивния дървен плот. Той, сам по себе си излъчва уют, но не е подходящ за подобни жилища.

Стъклените плотове пасват перфектно на модерните трапезарии, кухни, холове или всекидневни. Те създават усещане за много повече простор, но също така има нещо негативно, с което ще ви дарят. Те са сложни за поддържане, тъй като върху повърхността им винаги ще забелязвате следи от предмети, които са били поставени, отпечатъци от пръсти и прочие.

Металът е далеч по-капризен и нежелан материал, заради студеното чувство, което внася. Той е предпочитан най-вече в помещения с индустриална цел.

Не забравяйте, че размерът има значение

Няма значение дали някоя мебел ви е хванала окото, то преди да извършите покупката, важно е да помислите в перспектива. Съобразете се с това дали след време, ако повече хора ви дойдат на гости, то вие ще има къде да ги настаните.

Ако ли пък мястото не ви достига и нямате възможност да закупите по-голяма маса, то можете да помислите върху тези модели, които са с разтегателен механизъм. Това е едно добро решение, което в бъдеще би ви спестило не малко неприятности и главоболия.

Надяваме се тази статия да ви е била от изключителна полза при избора на маса. Не забравяйте, че плотът е нейната съществено важна част, определящ здравината, функционалността и лесното почистване на трапезата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *