Красив дизайн на холни маси

Красив дизайн на холни маси

Холните маси реално са универсални и нужен елемент на интериора. Без тях трудно ще откриете гостна стая. Често такива маси се използват и в спалнята вместо нощно шкафче. Използват се и на терасата, ако тя е остъклена, а през зимата и отоплена. С помощта на този красив предмет на всяка стая може да се предаде уют.

Холните маси се изработват от различен материал – дърво, стъкло, метал. Най-разпространеният вариант е изработката от дърво, който се вписва във всеки интериор, освен в хай-тек. Нужно е само да се избере правилния нюанс, за да е в хармония с останалите мебели в помещението. Още по-добре е ако са изработени в еднакъв стил с другите мебели.

Ако искате да оформите помещението в съвременен стил, на вас вие нужно да си направите избор от предлаганите стъклени холни маси. Разбира се, това не означава, че задължително краката трябва да са от стъкло, те могат да са от най-различен материал, всичко зависи от вашата фантазия.

Обработката на метала за холни маси е много скъпа затова и тези изделия са с висока цена. Освен това те са с по-голямо тегло и разместването им не е така лесно. Те са с дълъг срок на ползване и не се подават на механични повреди.

Преди началото на ремонта внимателно разгледайте каталози за оформяне на интериора и ако там откриете тези красиви изделия по различния стил ще се учудите, че тази обикновена мебел може да се различава не само по материала за изработка, но и по оформяне, предназначение и елемент на интериора. За класическия стил добро решение са обикновените малки изделия от дърво или стъкло. Краката може да декорирате или да намерите вариант с нестандартно оформени такива. Главното е те да са подходящи към останалите предмети в помещението. Ако сте избрали дърво, то тогава гледайте нюанса на дървесината да не се отличава на фона на другите мебели – няма да изглежда красиво.

Ключова особеност за стила Прованс се явяват нежните пастелни цветове на мебелите, естествени, а понякога и изкуствено състарени предмети. Например, за голяма гостна се избират масивни, изкуствено състарени холни маси, а за малко помещение добре подхожда модел на няколко нива.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *