Колко мощен климатик да изберем?

Колко мощен климатик да изберем?

Днес ще ви отговорим на един от най-изконните въпроси занимаващи потребителите на климатици във Варна, а и в цялата страна, а именно как да изберем климатик, който да отговаря на нашите нужди от отопление и охлаждане. Надяваме се да сме ви полезни и да допринесем за най-правилния избор от ваша страна и така да гарантирате комфорт и уют за цялото си семейство.

Естествено най-лесния начин при покупка на климатик във Варна е да се свържете с професионалисти от тази област в лицето на фирмата за климатици „Ох-Миро”, които с радост ще отговорят на вашите въпроси и ще ви помогнат да изберете подходящ климатик Midea, Daikin, Fujitsu или друга марка в зависимост от вашия бюджет.

Алтернативата е да се образовате сами по темата, което няма как да стане, без да отделите нужното време за това. Нека започнем с най-основното нещо, което трябва да знаете, за да се ориентирате в света на климатиците, а именно изразходваната мощност. За да разберете дали даден климатик e достатъчно мощен, за да се справи с климатизацията на избраното от вас помещение е нужно да знаете, че при различните режими на работа климатиците консумират различен обем енергия.

Така например при охлаждане на помещението, в което e монтиран вашия климатик то той биха консумирал 50 вата електроенергия за охлаждането до желаната температура на един кубичен метър пространство. При ясна площ на помещението и приблизителна стандартна височина на жилищното строителство от порядъка на 2,6 метра, то лесно можете да изчислите неговия обем като умножите 2,6 по площта. Полученото произведение умножавате по 50 и получавате минималната нужна мощност, за да охлаждате ефективно съответната стая.

След като сравните показателите за мощност на избраните от вас климатици, то лесно можете да разберете дали те ще ви вършат работа или не. При нужда от използването на климатици в режим на отопление или в двата режима ви е нужна повече мощност, защото за отоплението на една стая е нужна повече енергия, отколкото за охлаждане, а именно 70 вата на кубичен метър. Нашата препоръка при покупка на климатици е винаги да купувате климатик, който предоставя енергиен буфер, за да сте сигурни, че няма да се окаже недостатъчна генерираната мощност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *