За видовете дограма и техните предимства

За видовете дограма и техните предимства

Потребителите познават три основни вида дограма: ПВЦ, дървена и алуминиева. Те са намират свободно на българския пазар, като всеки един от тях има своите предимства и недостатъци. В тази статия няма да споменаваме минусите на различните предложения, а ще акцентираме върху техните положителни качества, за да можете да направите по-бързо и лесно избора си.

ПВЦ дограма – предимства и достойнства

Ако се спрете на ПВЦ дограма ще получите множество предимства, които могат да се срещнат и при другите видове, но този път всички екстри идват на една по-достъпна цена, от която може да се възползвате. Нека не губим време, а да отбележим най-съществените плюсове:

  • Отлична съпротива срещу поява на конденз;
  • Добри топло и шумоизолационни характеристики;
  • Възможност за интегриране на противовзломен обков;
  • Елементарна поддръжка и лесно почистване на профилите;
  • Голямо разнообразие от дизайни, цветове и облицовки;
  • Опция за добавка на множество стъклопакети;
  • Баланс между цена и качество;

Това са само главните причини да обърнете внимание на пластмасовата дограма. Към тях можем да прибавим и още, но смятаме, че и тези са достатъчни, за да изградите вашата преценка на база текста, който сме публикували. За всички други въпроси се обърнете към търговеца, от който ще закупите ПВЦ профилите, стъклопакета и обкова към тях.

Алуминиева дограма – защо да изберем нея?

Алуминиевата дограма се дели на топла и студена серия. Първата е с прекъснат термомост и не позволява лесната поява на конденз. Тя се използва за апартаменти, къщи, офиси и въобще обекти, които имат нужда от топлоизолация. По обратен начин стоят нещата със студената серия дограми с непрекъснат термомост. Те дават честа кондензация и са приложими най-вече за фабрики, заводи, входове на блокове и места, където термоизолацията не е толкова важна.

Алуминиевите профили са много издръжливи. Те не се поддават на земетресения, снеговалежи, градушки и други природни стихии. Освен това алуминият издържа десетки години, без да промени външния си вид. Големите търговци дават дългосрочна гаранция за качество на стоките. Разбира се, и тук се изисква прецизен подбор на въпросните продукти.

Другото голямо качество на дограмата от алуминий е, че тя издържа на продължително горене. По този начин се предпазвате от разпространение на огъня във всички помещения на дома или работното място. Дизайнът на алуминиевата дограма е повече от добър, защото предоставя избор от много цветове, начини на отваряне и затваряне и естетически издържана визия.

Дървената дограма – демоде или напротив?

Не си мислете, че дървените прозорци са отживелица. Тъкмо обратното е, тъй като те се използват от потребители, които искат да постигнат естествен външен вид на жилищата и офисите си. Дървенията може да стои по превъзходен начин във вашия обект, тъй като материала е натурален и придава висококачествени визуални характеристики. Разбира се, този лукс ще ви струва по-скъпо, отколкото ако заложите на ПВЦ или алуминиева дограма.

Преимуществата на дървената дограма са много. Тя демонстрира страхотни топло и шумоизолационни качества, а също така издържа дълго при правилна поддръжка. Последната се изразява в периодично боядисване и лакиране, но инвестицията определено си заслужава. На пазара днес се предлага луксозна дървена дограма с дълга гаранция и доказан произход.

В обобщение

Представихме предимствата на трите основни видове дограма. Сега е ваш ред да прецените коя от тях да изберете на база написаното. Имайте предвид, че има и още много фактори, на които да обърнете внимание, така че винаги питайте търговеца за подробностите. Надяваме се публикацията, която четете да ви е била от полза, и да ви помогне при селекцията на дограма.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *