Хранителна добавка мака – с какво е известна и какви са ползите от нея?

Хранителна добавка мака – с какво е известна и какви са ползите от нея?

Хранителната добавка мака и хормоналния баланс…

Станалата доста известна напоследък хранителна добавка мака има доказано многостранно положително въздействие върху човешкия организъм и неговите функции. Тя се отразява едновременно както на физическото, така и на психическото и емоционално състояние на човека, а въздействието е цялостно стабилизиращо и подсилващо. Ако трябва обаче да се определи една област от човешкото тяло и здраве, в която въпросната добавка мака да е най-ефикасна, то няма как да се прескочи нейното влияние върху хормоналния баланс на човека и разбира се върху ендокринната система като цяло. Това пряко и косвено се отразява много силно и върху здравето на мъжката и женска полова система, на производството на полови хормони, както и на процесите по обмяна на веществата.

Мака подобрява плодовитостта…

Заради влиянието, което оказва върху хормоните и върху половата система при хората, мака се препоръчва за различни състояния свързани с ограничена плодовитост и неспособност да се забременее. Хранителната добавка повлиява мъжката полова система и оказва силно влияние върху яйчниците при жените. Поради тази причина, много специалисти препоръчват тази билка на жени, които имат затруднения със зачеването, като се счита, че въпросната хранителна добавка евентуално би могла да подобри тази способност при жените посредством цялостното подобряване работата на яйчниците. Мъжете също могат да приемат тази хранителна добавка, което допълнително ще подобри шансовете на двойката да си има бебе.

Въздействие на мощен афродизиак…

Мака Енергия хранителна добавка е известна още от древността. Тя произлиза от планинската верига Анди в Южна Америка, където е добре позната с безбройните си ценни качества. Едно от интересните приложения на растението мака е като мощен афродизиак, който силно повлиява и стимулира сексуалното желание и сексуалната мощ, правейки мъжете истински зверове под завивките. Според редица специалисти, хранителните добавки от мака имат свойството да подобрят потентността, повишават качеството на ерекцията и това на семенната течност, като освен това умеят и да вкарат доста цвят и тръпка в сексуалния живот на двойката.

Хранителната добавка мака – източник на ценни витамини и минерали…

Хранителната добавка мака е много ефикасна не само като афродизиак, но и като продукт, чиято хранителна стойност е изключително висока. Тя зарежда тялото с много ценни хранителни вещества, сред които огромно количество витамини и минерали, много от които жизнено важни за човека и основополагащи за доброто здраве. Освен многобройните витамини и минерали, хранителната добавка мака съдържа много голямо количество въгехидрати, белтъци и ценни фибри, които дават на организма нужни за изграждането му елементи, енергия за това и баластни вещества, които в процеса на храносмилане да подобрят движението през стомаха и червата, улеснявайки да се изхвърли от тялото ненужното.

Хранителната добавка мака е безценен източник на енергия…

Според специалисти, които са по-детайлно запознати с въздействоието на хранителната добавка мака, растението носи младежка енергия на тези, които известно време го приемат под формата на хранителната добавка. Приемана с мярка, добавката подобрява тонуса, настроението и прави хората по-жизнени и работоспособни. Освен това, мака намалява вероятността от поява на депресия през рисковите сезони, по-специално пролетта и есента, когато много хора страдат от липса на енергия и чувстват намалено желание за излизане, за социални контакти и изобщо за предприемане на каквито и да било действия в личния, социалния и професионалния живот.

Приемът на хранителна добавка мака трябва да бъде с мярка…

Докато някои хранителни добавки позволяват да се приемат в по-големи количества и на ежедневна база, то други трябва да се приемат внимателно и без да се надвишават определените на опаковката количества. Именно хранителната добавка мака е една от тези, които имат сравнително силен ефект и с нея не бива да се прекалява.

 Недоказани, но предполагаеми възможни ефекти от приема на хранителни добавки от мака…

Според учените съществува вероятност хранителната добавка мака да действа предпазващо от рак на гърдата, защото влияе по благоприятен начин върху хормоналния баланс на тялото. Това не е все още напълно доказано, но доста учени изразяват сериозни надежди в тази област. До сега проведените изследвания показват, че мака повлиява положително голям спектър от състояния свързани с хормоните, което ги кара да имат надежда и за евентуални защитни свойства от рак на гърдата.

Незабавно ли е въздействието на хранителната добавка мака?

Подобно на почти всяка друга хранителна добавка, мака няма незабавен ефект върху човешкото тяло. Вещества от хранителната добавка се натрупват в тялото при редовен прием, което обяснява по-бавната поява на ефект. Специалисти съветват човек в никакъв случай да не превишава описаното на опаковките количество ако не чувства резултат, а вместо това просто да прояви търпение. Това е и една от причините, поради които добавката не е добре да се приема постоянно, а е хубаво да се правят почивки за известен период от време.

Замества ли мака определени хранителни продукти от ежедневното хранене на човека?

Хранителната добавка от мака няма за цел да замени различни хранителни продукти. нейната задача е по-скоро да обогати вашето хранене и да го направи по-пълноценно и здравословно. В никакъв случай човек не бива да се отказва от хранителни продукти само защото приема от тази хранителна добавка. Освен това не бива да се забравя, че тя не е лекарство и при наличие на здравословен проблем не замества назначеното от лекар лечение. Целта на хранителната добавка е просто да подсили вашия организъм, да го направи по-адекватен и способен да се справя с всекидневните задачи, да намали вероятността от възникване на депресия и да повиши цялостния тонус, да подобри енергийните нива в тялото.

Има ли странични ефекти от приема на хранителна добавка от мака?

До момента на науката не са познати някакви странични ефекти от приема на хранителна добавка мака. Тя се счита за напълно безопасна. Самото растение, от което се прави хранителната добавка, всъщност се е използвало в продължение на хиляди години като един от основните хранителни продукти на живеещите в Андите и по-скоро за жителите на днешно Перу. Самият факт, че това растение им е помогнало да изградят здраво и силно във всяко отношение общество, говори ясно, че ползите са многостранни.

Хранителната добавка мака е богата на антиоксиданти…

Един от най-важните антиоксиданти за човешкото тяло, коензим Q-10, се намира в много добри количества в растението и в произведените от него хранителни добавки. За коензим Q-10 дори се казва, че забавя стареенето, в което има много голяма доза истина, особено предвид това, че именно антиоксидантите ни предпазват от възникването на редица заболявания и ни защитават от състаряващите оксидантни процеси.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *