Кога са необходими зъбните импланти?

Кога са необходими зъбните импланти?

Вън от всякакво съмнение зъбните импланти са най-подходящите заместители на естествените човешки зъби. Това е причината все повече хора с липсващи зъби, да търсят услугата по имплантиране, макар че последната не е от най-евтините стоматологични интервенции. Пациентите от различни възрастови групи (без деца), могат да се възползват от положителните качества на имплантите, и да възвърнат загубеното си самочувствие и социални контакти.

Пациентите, които изпитват непоносимост към подвижните протези, хората с пародонтит или страдащите от липса на зъби заради диабет, са сред най-честите ползватели на денталните импланти. Разбира се, трябва да се спомене, че не всички видове импланти се понасят бързо от организма, което изисква мнението на компетентен специалист в областта на стоматологията. Последният ще направи нужните прегледи, и ще прецени как да действа.

В съвременните времена съществуват и специални базални зъбни импланти, които не изискват чак толкова дълъг период за лечение. Експертите по базална имплантология споделят, че техните импланти се поставят пациента за не повече от три дни. Най-хубавото е, че този вид имплантиране не крие непоносимост и отхвърляне на имплантите от човешкия организъм. С тях вие ще имате нови зъби по-бързо, както и ще може да консумирате всякакви храни.

Разликата между конвенционалните и базалните импланти е най-вече при поставянето им. Първите влизат в меката гъбеста кост, а вторите се закотвят в кортикалиса (твърдата кост). Кой от двата вида е по-добър, можете да прочетете в стотиците статии посветени на темата в интернет пространството. Най-добре обаче, е да посетите стоматологичен кабинет, където да ви дадат конкретни отговори на въпросите свързани с видовете импланти и техните качества.

Да, наистина лечението на липсващи зъби, с дентални импланти изисква по-голяма инвестиция от ваша страна. Не бива да пестите от този вид лечение, тъй като вие заслужавате да имате здрави и красиви зъби, на които да се радвате. Все пак правите нещо добра не само за физическото си, но и за психичното си здраве, което е достатъчен повод да се лекувате.

В обобщение

Липсата на зъби предизвиква срам и неудобство у много хора. Те не могат да контактуват нормално в ежедневието, защото изпитват притеснения. Освен това, частичното или пълно отсъствие на зъби пречи на храненето и воденето на нормален живот. Ето защо ние погледнахме към зъбните импланти, които са най-добрия начин да се справите с проблема.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *