Барокамера – източник на здраве

Барокамера – източник на здраве

Когато организма на човека попадне в чист кислород, настъпва истинско чудо – възстановяват се клетките.

Какво е това барокамера? Звучи малко плашещо. Разбира се, в нея няма нищо страшно. Преди всичко напомня батискаф – с такива кръгли прозорци. Само че, този „батискаф” се намира не на морското дъно, а в чиста, светла стая.

Барокамерата помага при тежки заболявания. Сеансите действат добре на човека, ускоряват оздравяването, често помагат да се избегне операция. Фрактури, натъртвания, наранявания с различна степен бързо и лесно заздравяват.

Когато организма на човека попадне в средата на чист кислород под налягане, настъпва саморегулация: нужните клетки се възстановяват, а поразените ненужни – разрушават. Това дава шанс на хората страдащи от такива заболявания като гангрена, захарна болест. Даже ако тия болести са в напреднал стадий, то лечението с кислород може да облекчи общото състояние.

В барокамерата постъпват пациенти от интензивно отделение, от хирургията след операция, от генекология, неврология, болни с множествена склероза, от детско отделение, пациенти с челюстно-лицеви проблеми. Лекуват се кожни заболявания и алергични дерматите. Тук не само се възстановяват червените кръвни телца, но и самата кръв се обогатява с кислород. Даже без да се приемат препарати с желязо, хемоглобина достига своята норма.

Да се намираш в барокамерата съвсем не е страшно. Леко заглъхват ушите, а страх от затворено пространство не се появява. До вас е медицинската сестра и наблюдава за състоянието на болния. През прозореца болния я вижда и знае, че при нужда ще му помогне.

Необходимо е поне веднъж в годината човек да премине курс на терапия с кислород. Това поддържа работоспособността, подобрява паметта, повишава имунитета и устойчивостта на стрес, намалява се неблагоприятното въздействие на околната среда, нормализира се съня.

Тези, които страдат от безсъние ще могат най-накрая да се наспят, а тези, които не могат да се събудят – ще се избавят от това.

При въздействие с кислород се подобрява работата на сърцето, бъбреците, белите дробове, главния мозък, проходимостта на кръвоносните съдове.

Лекарите препоръчат всеки да премине ежегодно курс на лечение в барокамера, което ще даде стабилен положителен ефект. Средно броят на сеансите е 5 – 10 на курс лечение.

Противопоказания практически няма, единствено – това са острите вирусни заболявания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *