Как работят сайтовете за групово пазаруване

Несъмнено сайтовете за групово пазаруване си имат своите предимства и недостатъци. Към плюсовете им можем да причислим най-вече възможността да закупите оферти с намаление, както е в големия български сайт Ofertini.com. Към Виж »

Лукът бори лошия холестерол в организма ни

Безспорни са ползите от консумацията на лук в нашето ежедневие за справяне при висок холестерол. Лукът е предпочитан зеленчук, поради редица свои полезни свойства и е широко застъпен в българската и световна Виж »

Колко мощен климатик да изберем?

Днес ще ви отговорим на един от най-изконните въпроси занимаващи потребителите на климатици във Варна, а и в цялата страна, а именно как да изберем климатик, който да отговаря на нашите нужди Виж »

 

Доброто здраве е свързано с пробиотици за деца

За здравето на детето е много важно да се поддържа нормална микрофлора на стомашно-чревния тракт за да може той да работи нормално. При възникване на проблем със здравето естествените пробиотици не са достатъчни за да се поддържа нормална микрофлора. За това се налага ползване на хранителна добавка, която съдържа живи бактерии. Тези полезни микроорганизми попадат в червата и потискат развитието на патогенните микроорганизми.

Често те също не могат да се справят и започват да умират поради липса на подходяща среда. За да се осигури необходимата среда за развитие и размножаване на полезните микроорганизми се добавя пребиотик, който се справя с тази задача. Така комбинирани пробиотик и пребиотик са включени в препарата синбиотик.

За да се получи чакания резултат от използването на пробиотици за деца е необходимо да се назначи от лекаря точно необходимия състав за съответния случай. На опаковката на всеки био препарат е записан състава на влизащите щамове в комбинацията. Дозата също трябва да е уточнена, както и продължителността на приемането. Ориентировъчната доза е посочена за всеки био препарат в информационния лист към него, но за деца винаги се консултирайте с педиатър. Често една и съща доза оказва различно влияние на организма в зависимост от неговото състояние – ползване на повече лекарства, стрес, както и недоспиването.

Пробиотиците за деца помагат за нормалното храносмилане когато започва да се включва различна храна. Тогава се явяват проблеми като запек или диария, защото стомашно-чревния тракт не е готов за новите храни. Така с помощта на пробиотик ще се преодолее влияниетио на различната храна и ще се нормализира работата на стомаха и червата. Това са различни етапи от живота на детето – когато се приключва с кърменето, при постъпване в ясла и детска градина, както и в училище, които налагат употребата на пробиотици за деца. Храненето в градина и в училище с храни, различни от домашната кухня водят до проблеми в храносмилането.

Пробиотици за деца се налага да се ползват и при никнене на зъбки, а при употреба на антибиотици приемането им е задължително. Предлагат се под формата на капки и сашета, за да могат лесно да се приемат от децата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *